Gummorna som rockade fett!

Sorry folks, I’m not even going to try to translate this true story about two very old ladies who surprised us with their knowledge of rock music.

Vi brukar konfirmera våra barn på Åh Stiftsgård mellan Uddevalla och Ljungskile på Västkusten. (Ett underbart ställe både för yngre och äldre. http://inspire.accson.se/setup3055.asp?OrgID=3055 http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85h_stiftsg%C3%A5rd )

Sommaren 2005 skulle våra två äldsta pojkar, Johannes och Elias, konfirmeras. Vi, resten av familjen hade kört ner med bil dagen innan och vi var inkvarterade i ett logement med gemensamt pentry/TV-rum. I samma logement bodde ett par mycket gamla och mycket krokiga och skröpliga gummor med rullatorer. På kvällen satt vi i TV-rummet och tittade på nyheterna. Gummorna hasade sig långsamt in i TV-rummet. På nyheterna visade man ett live-inslag från Ullevi där en konsert med Iron Maiden pågick. Då utspelade sig följande dialog mellan de två gummorna:

“Det är visst konsert på Ullevi ikväll!”

“Jaa, det är dom dära Maiden som spelar!”

🙂

One response

  1. Vi hade en liten gumma i väntrummet, som satt och läste dagstidningar medan hon väntade. OS i Salt Lake City, Utah pågick. Gumman var lite förbryllad … “Varför skriver de så mycket om salt lake nu för tiden?!” 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: